• Beata Gyarmati

A 2019-es év legnagyobb Lakberendezési tanulsága

Eljött az év utolsó napja. Mindenki egy kicsit visszatekint: milyen volt az elmúlt év? Vajon mit hoz a következő? Mi az, amit jövőre másképp csinálnék?


Én is ezt teszem az év utolsó napján. Lapozgatom a munkáimat, olvasgatom az év során felírt jegyzeteket, tanulságokat. Tervezgetem a 2020-as új évet.


De vajon mi volt a 2019-es év legnagyobb tanulsága?
gif

Visszagondoltam, milyen kérdések hangzottak el a leggyakrabban a tervezés során, mi az, ami a leginkább érdekelte az embereket. Mik voltak a legnagyobb kihívások, amivel szembe kellett nézni a tervezés során. Néhány kérdés, amiket összegyűjtöttem tőletek:
  • Milyen az otthonos lakás?

  • Mi a trendi stílus 2019-ben?

  • A Pinterest-en láttam ezt a képet. Szerinted jól néz ki?

  • Az ismerőseim azt mondják, hogy amit megálmodtam, az hülyeség, mert... Szerinted megvalósítható?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések tömkelege. És hogy mi a közös bennük?

Valahol mindenki önmagát keresi. A saját ízlését, a saját stílusát, a saját karakterét.

Hiszen teljesen mindegy, hogy "Kinek mi az otthonos", "Mit láttunk a tévében vagy a Pinterest-en", "Mit mondott a szomszéd asszony a legújabb konyha trendekről" , vagy a "Hogyan csinálja a sarkon az a menő új étterem, hogy ennyi vendége van." A lényeg hogy mi hogyan csináljuk.

Mi az, amiben otthon érezzük magunkat, mi az, amiben kényelmesen mozgunk, mi az, ami a mi vállalkozásunkat egyedivé teszi.


Valakinek elég egy 140 cm széles franciaágy, valakinek a 180-as is kicsi. Van, aki az indukciós főzőlapot szereti, van aki gázzal főz. Életem első cukrászdájának megtervezésekor például a tulajdonos számára legotthonosabb színek a fekete, és a fehér voltak. Az első nagy meglepődésem volt, hogy valakinek a "színes" dolgok egyáltalán nem "otthonosak".

A lakberendezés szakma egyik gyönyörűsége, hogy nagy részben pszichológia.

Megismerni a másik embert, a vágyait, a terveit, az elképzeléseit, és kihozni belőle azt, ami őt a leginkább elégedetté teszi.

Erre az alkalomra én is egy kis visszatekintéssel készültem. Szeretném megmutatni nektek,

hogy kinek mi volt 2019-ben a "szép", kinek mi volt az "otthonos".


Garantálom, hogy ahány ember, annyi féle vélemény, annyiféle ízlés, annyiféle szokás. De természetesen ez nem baj. Sőt, ez a legszebb dolog a világon, hogy mindenki egyedi, változatos, és minden, mindig változik.


Kövess Instagram-on további képekért : www.instagram.com/beata.gyarmati


Mindenkinek Nagyon Boldog Új Esztendőt, sok sok új ötletet, új tervet kívánok !


Üdvözlettel,Gyarmati Beáta Enteriőrtervező, Lakberendező

+36 70 220 0026

info@beatadesign.hu

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése